Historien om Veitex

100 års erfaring
med tekstiler

Veitex er grundlagt i 1884 og har fremstillet og solgt produkter som håndklæder, gardiner, viskestykker, arbejdstøj, møbelstoffer og metervarer til konfektion.

Viggo og Ruth Jensen købte og overtog Veitex i 1976, da firmaet lå i centrum af Vejle i ældre bygninger. Da beskæftigede firmaet knap 100 mennesker med væveri og farveri. Parrets 4 børn gik alle ind i firmaet som trofaste medarbejdere i produktion og på kontoret.
Væveriet brændte ned i 1978 og flyttede til Grejsdalen nogle år. I 1986 ville kommunen gerne have firmaet ud af midtbyen og derfor byggede Veitex nye flotte bygninger på Godthåbsvej i Vinding og væveriet flyttede til lokaler i Smidstrup.

Firmaet var et rigtigt familiefirma med børn, svigerbørn og børnebørn – og firmaet gik rigtig godt i mange år. Efter en turbulent tid med stor konkurrence fra Østen flyttede firmaet til Daugård lidt uden for Vejle i 1994, hvor nye lokaler blev indtaget og produktionen samlet et sted. Her ligger firmaet også i dag. 

 

Manden bag virksomheden i dag

I dag ejes og drives Veitex af Bo Kjems, som ved et generationsskifte i 2009 overtog driften fra sin far Viggo Jensen. Bo har mange års erfaring i tekstilbranchen, da han allerede som barn startede som arbejdsdreng på fabrikken.

Veitex laver i dag mange mindre niche-produktioner af forskellig slags som tryk, forarbejdning, syning. Er også agent af forskellige stoffer til videresalg.

Billede af Bo